Image default
Groningen

Politieauto en gestolen scooter komen in botsing

Groningen – Een 35-jarige man uit Groningen is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs, rijden zonder rijbewijs en het rijden op een gestolen scooter.


Bij de politie kwam rond 02:00 uur een melding binnen dat twee mensen zich verdacht zouden gedragen bij een winkel aan de Claremaheerd in Groningen. Direct na de meldingen gingen agenten ter plaatse, maar troffen niemand meer aan.

Nabij het winkelpand werd een scooter gezien, deze ging er bij het zien van de politieauto snel vandoor. Voor de agenten reden om de achtervolging in te zetten. Via een fietspad richting de Amkemaheerd probeerde hij weg te komen, niet wetende dat aan het einde van dat pad twee agenten met een opvallende politieauto de doorgang blokkeerden.

De vluchtende scooterrijder botste tegen de wagen op toen hij er achterlangs probeerde te rijden. Door zijn val partij kon hij uiteindelijk worden aangehouden. Hij is voor alle zekerheid nog onderzocht, maar bleek geen letsel te hebben opgelopen. Hierna is hij overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politieauto moest worden afgesleept.

Uitlaat

Tijdens het vluchten verloor de scooterrijder zijn uitlaat. Deze bleek niet bij de scooter te horen. Waar hij wel bij hoort is niet bekend en zal nader worden onderzocht. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en was vermoedelijk onder invloed van drugs, dit wordt door het NFI verder onderzocht. De scooter bleek eerdere deze maand te zijn gestolen ergens in de stad.

Dit kan u ook interesseren:

Trekker belandt op de kop in sloot bij Sellingen; bestuurder bekneld (video)

Man raakt met scootmobiel te water in Alteveer

87-jarige Fietser overleden na aanrijding met busje in Sebaldeburen (video)

error: Deze content is beveiligd!