Image default
Groningen

Politie zoekt gedupeerden van wilde rit in gestolen auto

GRONINGEN – De politie heeft zaterdagmiddag op de Vismarkt een 28-jarige vrouw uit Groningen aangehouden op verdenking van autodiefstal.


De politie had een melding gekregen van een autodealer aan de Bornholmstraat dat een vrouw zaterdagmiddag een Mercedes had gestolen. De Groningse zei een proefrit te willen maken, maar de dealer vertrouwde het niet. Toen hij wilde instappen om samen met haar een proefrit te maken, ging ze ervandoor. Op haar rit door de Oosterparkwijk heeft de vrouw diverse aanrijdingen veroorzaakt. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk schade hebben geleden aan hun voertuig of woning. Zij kunnen zich melden bij de politie op telefoon 0900-8844. Voor zover bekend ging de rit door de Zaagmuldersweg, Kamperfoeliestraat, Oliemuldersweg, Goudsbloemstraat, Groningerstraat en Parkzijde.

Dankzij tips na een Burgernetactie is de auto teruggevonden aan de Parkzijde, met aanzienlijke schade aan de zij- en voorkant. Ook werd er lak in diverse kleuren op het voertuig aangetroffen. De autosleutels had de vrouw in het water gegooid. De politie heeft de verdachte later op de middag aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze zit nog vast.

Dit kan u ook interesseren:

School in Groningen ontruimd na dreiging: Arrestatieteam stand-by

Ernstig ongeval tussen twee voertuigen in Sebaldeburen

Forse rookontwikkeling bij brand in hok in Bellingwolde

error: Deze content is beveiligd!