Image default
Groningen

Politie: We hadden niet met wapenstokken mogen slaan, dit gebeurde door een communicatiefout

Farmsum – Bij de protestactie van milieuactivisten in Groningen is de politie woensdagavond in aanvaring gekomen met de betogers.


Daarbij is de wapenstok gebruikt. Later meldde de politie op Twitter dat de wapenstok niet had mogen worden ingezet en dat de politie het betreurt dat dat tóch is gebeurd. De actievoerders overwegen om aangifte te doen.

Een woordvoerster van de activisten zegt echter te weten dat twee mensen als gevolg van het geweld naar het ziekenhuis moesten. ,,Eentje met een hersenschudding en een ander met verwondingen aan de arm.” Volgens haar is er door agenten bovenhands geslagen. ,,Dat is verboden omdat je iemand levensgevaarlijk kan verwonden.”

Het incident gebeurde volgens haar toen de activisten een banner wilden ophangen aan een hek van een van de gaslocaties van de NAM. Ze zegt dat de actievoerders overwegen aangifte te doen tegen de agenten. ,,We betreuren dat dit is gebeurd. De politie zou beter moeten zorgen voor haar inwoners, de Groningers.” Op internet circuleert video-materiaal waarop te zien is hoe agenten ook al op dinsdag hard insloegen op enkele activisten.

Dit kan u ook interesseren:

Veel rook bij brand in schuurtje in Groningen

Raymon Otter

Dode en gewonde bij ernstig eenzijdig ongeval in Rottum

Dennis Oevering

Bestelbus belandt in greppel bij Veendam

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!