Image default
Groningen

Politie lost waarschuwingsschot na achtervolging

Groningen – De politie heeft zaterdagavond op het Van Brakelplein in de Zeeheldenbuurt in Groningen vier personen aangehouden na een achtervolging door een deel van de stad. De automobilist en drie inzittenden gingen er bij een verkeerscontrole op de Paterswoldseweg vandoor, zo vertelt politiewoordvoerder Paul Heidanus.


Tijdens hun vlucht zouden er door de vier meerdere goederen uit het voertuig zijn gegooid. De politie onderzoekt nog wat dit precies voor goederen waren. De agenten konden de auto uiteindelijk klemrijden op het Van Brakelplein, waarop de politie een waarschuwingsschot heeft moeten lossen om de vier aan te houden. Het viertal is overgebracht naar het politiebureau.

Waarom de automobilist en zijn passagiers er vandoor gingen wordt nog onderzocht door de politie. Voor zover nu bekend raakte er niemand gewond.

Meerdere stukken straat zijn door de politie afgesloten vanwege de achtervolging en het onderzoek. Een berger is ter plaatse gekomen voor de auto waarmee de vier er vandoor gingen.

De 4 verdachten betreffen drie 18-jarige jongemannen uit Groningen en een 19-jarige jongeman uit de gemeente Westerkwartier.

Dit kan u ook interesseren:

Persoon te water in haven Lauwersoog, slachtoffer met spoed naar ziekenhuis

Onbekende stof aangetroffen bij aanmeldcentrum Ter Apel

Terugvoerleiding diesel schiet los en veroorzaakt brand; toevallig passerende ambulance voorkomt erger met een poederblusser in Winschoten

error: Deze content is beveiligd!