Image default
Groningen

Politie laat 800 liter grondstof voor GHB invoeren: Drie Groningers aangehouden

Groningen – Via de douane in Rotterdam kreeg de politie in Groningen in december informatie dat er 800 liter GBL via China was ingevoerd met als eindbestemming Groningen. GBL is een vloeistof die wordt gebruikt in de schoonmaakindustrie maar tevens grondstof is voor GHB.


Door de politie in Groningen is in samenwerking met de douane Rotterdam een onderzoek gestart.  De vaten met GBL werden, met medeweten van de politie, afgeleverd bij een loods aan de Stavangerweg in Groningen. Op donderdag 23 januari werden de vaten afgeleverd bij de loods. Twee mannen uit Groningen, beiden 26 jaar, werden aangehouden toen zij de vaten in ontvangst namen.

Na onderzoek kon de politie op zaterdag 25  januari een derde verdachte aangehouden, een 41-jarige man, eveneens uit Groningen. Eén verdachte is op  25 januari in vrijheid gesteld, de andere twee op zondag 26 januari. Zij worden verdacht van het voorbereiden van het vervaardigen van “harddrugs”. De 800 liter heeft een geschatte straatwaarde van 300.000 euro. De vaten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Politie zoekt getuigen noodlottig ongeval met kind (4) in Hoogezand

Gewonde en aanhouding bij verkeersongeval in Groningen

Fietser gewond bij botsing met scooter in Groningen

error: Deze content is beveiligd!