Image default
Groningen

Politie Groningen: E-mailadressen onbedoeld zichtbaar na gerichte getuigenoproep

Groningen – De politie heeft in een onderzoek naar een zware mishandeling die op 27 april dit jaar plaatsvond in het Stadspark in Groningen een getuigenoproep gedaan. Hiervoor is vandaag een e-mail verstuurd naar een gerichte groep mensen, in de hoop zoveel mogelijk informatie te verzamelen in dit onderzoek.


Hierbij is echter een vervelende fout gemaakt: per abuis zijn een deel van deze emailadressen zichtbaar voor alle ontvangers. Het gaat om zo’n duizend e-mailadressen.

De mail is verstuurd naar mensen die het bewuste festival bezochten en daar mogelijk getuige waren van een zware mishandeling. Bij die mishandeling raakte een 20-jarige man uit Emmen zwaargewond. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de daders. Het versturen van een mail naar de bezoekers van het festival mag niet zomaar en daarom is vooraf toestemming gegeven door het Openbaar Ministerie. Het inzichtelijk maken van de e-mailadressen van alle ontvangers had uiteraard nooit mogen gebeuren. Toen de politie hierop werd gealerteerd, is het bericht meteen ingetrokken.

Melding Autoriteit Persoonsgegevens
Gezien een grote groep mensen deze e-mail reeds heeft geopend en er schending van de privacy heeft plaatsgevonden, wordt er door de politie een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast informeert de politie alle personen van wie het e-mailadres zichtbaar is geweest en biedt de politie hen hiervoor excuses aan. Het gaat hier om een menselijke fout. De politie heeft dit middel ingezet om dit onderzoek uitgebreid en zorgvuldig op te pakken en de verantwoordelijke(n) voor de zware mishandeling te achterhalen. Maar dat mag uiteraard nooit ten koste gaan van de privacy van burgers en we betreuren dat dit onbedoeld toch is gebeurd.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Forse aanrijding op Dorpsstraat in Kiel-Windeweer

Brand in Stedum snel onder controle

Vrouw belandt met auto in de sloot tijdens rit naar garage

error: Deze content is beveiligd!