Image default
Groningen

Politie betrapt jongetje (11) die rijdt in auto; APK al tien jaar verlopen

Ter Apel – Net na middernacht zagen de agenten op de Middenwetering in Krimpen a/d IJssel een auto rijden die hortend en stotend een tweetal kruisingen over reed.


Met de politieauto in de binnenspiegel zagen zij hoe de bestuurder al rijdend van plaats probeerde te wisselen met de bijrijder. Toen het voertuig eenmaal tot stilstand was gebracht stapte de bijrijder uit en zagen de agenten hoe een zeer jonge bestuurder vliegensvlug overstapte naar de stoel van de bijrijder. Maar deze truc, daar trapten de agenten niet in.

De bestuurder, een 11-jarige jongen uit de gemeente Ter Apel, kreeg ondanks het plegen van dit strafbare feit geen proces-verbaal. Dit omdat hij de leeftijd van 12 jaar nog niet had bereikt. De bijrijder en tevens eigenaar van de auto kreeg wel proces-verbaal voor meerdere feiten. Zo werd hem het doen besturen van de auto ten laste gelegd, was de APK van de auto al geruime tijd (sinds 2007) verlopen en was er geen verzekering voor de auto afgesloten.

Ondanks dat de politie aan het staken is voor een betere CAO en dus geen bonnen schrijven, zijn dit zaken waar de politie vanuit maatschappelijk oogpunt natuurlijk wel tegen optreden. Met de moeder van de 11-jarige bestuurder is een gesprek gevoerd. Een zorgmelding zal worden opgemaakt.

Dit kan u ook interesseren:

Amber Alert voor vermiste Celine van Es

De Vries Media

Inval Lucaswolde; 3 kilo methamfetaminepoeder, 30 kilo methamfetamine-olie en tienduizenden euro’s contant geld gevonden

Dennis Oevering

Vermist Brabants meisje (15) mogelijk in Groningen

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!