Image default
Groningen

Plofkraak in winkelcentrum Groningen

Groningen – In een winkelcentrum aan de Kajuit in de Groningse wijk Lewenborg heeft afgelopen nacht rond 04:45 uur een plofkraak plaatsgevonden. Of er wat buit is gemaakt is niet bekend.


De brandweer is ter plaatse om de veiligheid in de gaten te houden. De schade aan de gevel van het pand is fors. Bewoners uit omliggende woningen moeten voor de veiligheid hun woning tijdelijk verlaten. Een nabijgelegen sporthal is hiervoor beschikbaar gesteld.

Of er nog eventueel explosiegevaar is wordt nog onderzocht. In een burgernet bericht vraagt de politie om uit te kijken naar twee jongens op een scooter, waarvan een met een helm. Ook wordt er gesproken over een zwarte auto die er mogelijk bij betrokken is. Heeft u informatie belt u dan direct met de politie via 0900-8844 bij spoed via 112.

Update 8.30 uur
In de omgeving van het winkelcentrum wordt momenteel onderzoek gedaan. Ook wordt gekeken of er camerabeelden zijn die kunnen helpen bij het vinden van de daders. In eerste instantie werd naast een scooter ook gesproken over een betrokken auto. Bij nader inzien gaat de politie ervan uit dat die auto niet betrokken is geweest, maar dat de auto toevallig voorbij reed.

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) is momenteel ook ter plaatse en doet onderzoek of er mogelijk nog explosieven zijn.

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

error: Deze content is beveiligd!