Image default
Groningen

Paard komt met benen vast te zitten in veerooster: brandweer schiet te hulp

Midwolda – De brandweer van Winschoten werd zaterdagmiddag rond 16:50 uur gealarmeerd voor een dier de in de problemen aan de Rijslaan in Midwolda.


Ter plaatse aangekomen bleek dat een paard de voorbenen in een veerooster klem was komen te zitten. Een veerooster of wildrooster is een infrastructurele voorziening die is aangebracht in het wegdek om te voorkomen dat dieren een gebied binnenkomen of verlaten. Naast de brandweer werd ook een dierenarts ingeschakeld om het paard van medicatie te voorzien om rustig te blijven zodat hij zichzelf of de hulpverleners niet kon verwonden.

De brandweer heeft met hydraulisch redgereedschap ruimte gemaakt om de benen vervolgens uit het veerooster te krijgen. Toen de eerste pogingen niet konden slagen werd ook een hulpverleningsvoertuig van brandweer Nieuwe Pekela opgeroepen om te komen assisteren met zwaarder gereedschap. De hulpverleners hebben een flex ingezet om de ijzeren staven door te flexen. Na een uur inspanning bleek dat het dier uit de benarde positie bevrijdt kon worden. De inzet van de brandweerlieden uit Nieuwe Pekela bleek niet meer noodzakelijk te zijn.

Het dier werd opgevangen en met een trailer naar de vaste verblijfsplaats overgebracht. Het paars zou zijn geschrokken waarna het dier vast kwam te zitten met de voorbenen. Nadat het dier bevrijd was, werd hij door de dierenarts nagekeken. Vermoedelijk gaat het letsel enkel om schaafwonden en kneuzingen.

Dit kan u ook interesseren:

Opnieuw rijdt bakwagen zich vast onder viaduct Pop Dijkemaweg in Groningen

Gewonde na ongeval op A7 bij Scharmer

Spoor van ravage na eenzijdig ongeval in Midwolda

error: Deze content is beveiligd!