Image default
Corona Groningen

Nieuwe corona testlocatie in Farmsum

Delfzijl – Woensdag 30 september opent GGD Groningen een corona-test locatie in de gemeente Delfzijl. Deze test locatie bevindt zich aan de Ronde Boslaan 19 t/m 23 te Farmsum en is naast de locaties in de stad Groningen en Veendam de vierde corona-test locatie in de provincie Groningen. Deze corona-test locatie wordt een ‘drive through’-teststraat.


De test locatie aan de Ronde Boslaan 19 t/m 23 in Farmsum wordt net als de test locatie in Veendam een ‘drive through’-teststraat. Na het maken van een afspraak kan diegene die zich laat testen op de afgesproken tijd met de auto door de teststraat rijden. Tijdens het afnemen van de test blijft men in de auto. Daarnaast is het ook mogelijk om deze test locatie op de fiets of lopend te bezoeken. De teststraat is toegankelijk voor mensen met een scootmobiel, rolstoel of rollator Het verzoek is direct na de test naar huis te gaan. De mensen die de testen afnemen, dragen beschermende kleding.

De corona-teststraat in Farmsum wordt ingericht volgens de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De test locatie is 5 dagen per week open van 9.30 tot 15.30 uur. De coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de verkeersdrukte tot een minimum beperkt.

Bij de ingang van de teststraat staat een informatiebord met instructies voor de bezoekers. Voor de teststraat geldt een vaste rijroute. De ingang van de corona-test locatie is aan de achterzijde van de loods. De uitgang van de test locatie is aan de zijkant. De rijrichting voor de auto’s wordt aangegeven met borden en er zijn verkeersregelaars aanwezig.

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden. De GGD test alleen mensen met klachten. Aan de hand van de uitslag van de test kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen. Zo kunnen we het virus bestrijden. Een afspraak maken kan online via rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch via 0800 – 1202.

Foto: GGD Groningen.

Dit kan u ook interesseren:

Woningen ontruimd na gaslucht in Delfzijl

Gaslucht in woning in Finsterwolde; woning ontruimd

Bestelbus belandt in sloot bij Leek

error: Deze content is beveiligd!