Image default
Groningen

Na 45 jaar vrijwillige politie neemt 69-jarige Willem Roffel afscheid

Niebert/Westerkwartier – Vrijdag aan het eind van de middag kwam een politieauto met loeiende sirenes het terrein oprijden bij boomkwekerij Westerkwartier; het bedrijf van de 69-jarige politie-vrijwilliger Willem Roffel.


Al snel had Willem door dat de agenten in de politieauto voor hem kwamen. Willem neemt namelijk per 1 mei na 45-dienstjaren als vrijwilliger bij politie Westerkwartier afscheid van het team. Met een bloemetje en een doos gebak kwamen de vrijwilligers Willem bedanken voor de fijne tijd binnen het team en wilden zo even stilstaan bij het feit dat hij de 45 jaren volmaakt heeft.

Stond altijd klaar
Er hoefde maar een telefoontje binnen te komen en Willem was altijd de eerste die klaar stond, echt een agent in hart en nieren. Het mooiste vond Willem de vele diensten bij teenage party’s onder andere in de Kruisweg in Marum en de Pinkstermarkt in Leek. Ook het assisteren van de noodhulp vond Willem leuk en interessant om te doen.

Heftige incidenten
Het mindere van het vrijwilligerswerk vond hij de incidenten waarbij dodelijke slachtoffers te betreuren waren. De melding die Willem het meest bij blijft is een ongeval waarbij een slachtoffer ernstig gewond raakte. Willem trok het rijbewijs uit het dashboardkastje en zag dat het zijn buurjongen was.

Moeite om te stoppen
Willem vindt het een lastig besluit om te moeten stoppen. Hij gaat het meeste zijn collega’s missen en de gezelligheid op het bureau in Zuidhorn. Willem sluit af; “De 45-dienstjaren zijn echt om gevlogen, ik vond het geweldig om te mogen doen en ga het heel erg missen.”

Dit kan u ook interesseren:

Terugvoerleiding diesel schiet los en veroorzaakt brand; toevallig passerende ambulance voorkomt erger met een poederblusser in Winschoten

Twee woningen en vier auto’s zwaar beschadigd na brand; politie gaat uit van brandstichting

Forse aanrijding op Dorpsstraat in Kiel-Windeweer

error: Deze content is beveiligd!