Image default
Groningen

Meer dan negentig schademeldingen na zware aardbeving Groningen

Groningen – Volgens Nu.nl zijn er woensdag al negentig schademeldingen binnengekomen bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen na de forse aardbeving met een magnitude van 3,4 in het dorp Westerwijtwerd. Ook zijn er meldingen gedaan van mogelijke onveilige situaties.


Normaal gesproken worden er zo’n dertig schademeldingen per dag gedaan. Het gaat hier onder meer om scheuren in de muren. Er zijn twaalf meldingen van mogelijk acuut onveilige situaties. Een speciaal team onderzoekt deze meldingen. De commissie heeft extra mensen ingezet om de telefoon op te nemen. Veel Groningers hebben de beving, die in de vroege ochtenduren plaatsvond, gevoeld.

Op sociale media laten veel mensen in de omtrek van Westerwijtwerd, dat op 18 kilometer hemelsbreed van de stad Groningen ligt, weten dat ze zijn geschrokken van de aardbeving.Premier Mark Rutte noemt de aardbeving in het WNL-programma Goedemorgen Nederland “verschrikkelijk”. Volgens Rutte was iedereen in de jaren vijftig nog heel optimistisch over de gaswinning, maar is die inmiddels “veranderd in een nachtmerrie”.

Fotograaf: De Vries Media

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

Twee aanhoudingen en gewonde bij steekpartij in Groningen

error: Deze content is beveiligd!