Image default
Groningen

Man steekt vuurwerk aan in bierkrat; meerdere gewonden

Boerakker – Zaterdagavond zijn er bij een feest in een ontmoetingscentrum te Boerakker meerdere mensen gewond geraakt. Dit gebeurde nadat een man vuurwerk had aangestoken en in een bierkrat had gestopt.


De ontploffing van het vuurwerk zorgde voor rondvliegend glas van de bierflesjes uit het krat. Volgens RTVNoord liepen verschillende feestgangers daarbij brand- en snijwonden op. Ambulances kwamen ter plaatse om de gewonden te behandelen.

Een 40-jarige mannelijke inwoner van Marum had het vuurwerk in een krat gedaan. Hij verklaarde volgens de politie dat hij het vuurwerk aangereikt kreeg van een andere man. Hij wist niet wat hij met het vuurwerk aan moest en daarom stak hij dit in het bierkrat. Een 29-jarige man uit Nuis meldde zich daarop bij de politie en vertelde dat hij het vuurwerk had aangestoken.

Volgens de politie neemt de man de verantwoordelijkheid en heeft hij zijn excuses aangeboden. Ook is hij bereid alle schade te vergoeden. Het is nog onbekend of de man ook strafrechtelijk vervolgd gaat worden.

Dit kan u ook interesseren:

Inval Lucaswolde; 3 kilo methamfetaminepoeder, 30 kilo methamfetamine-olie en tienduizenden euro’s contant geld gevonden

Dennis Oevering

Vermist Brabants meisje (15) mogelijk in Groningen

Nieuwsuitkollum

Minister De Jonge: “Huidige coronamaatregelen zeker tot in december nodig”

Redacteur BB
error: Deze content is beveiligd!