Image default
Groningen

Magneetvisser vist explosief op uit water in Groningen

Groningen – Maandagavond omstreeks 20.15 uur is er een granaat opgevist door een magneetvisser in het water langs de Gorechtkade. Het gebied werd direct groots afgezet.


De handhaving en politie kwamen ter plaatse nadat een magneetvisser een granaat uit de Tweede Wereldoorlog uit het water had gevist naast de Gorechtkade in de stad. Het gebied is ruim afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zal ter plaatse komen, vanaf Soesterberg, om het explosief te onderzoeken. Tot die tijd blijft het gebied afgesloten. Volgend het twitteraccount Handhaving050 gaat het om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog.

Volgens magneetvisser Jan Duurt Dijkman zou het ook gaan om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog. Zaterdagavond waren hij en zijn maat ook aan het magneetvissen in het water langs de Gorechtkade. Toen werd er ook een granaat gevonden, alleen dat was in de eerste vijver. De vondst van vanavond werd gedaan in de derde vijver.

Zondagmiddag werd er door magneetvissers langs de Meerweg in Haren ook een explosief gevonden. Dit ging om een projectiel van zo’n 30 à 40 centimeter lang. Vermoed wordt dat het ging om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog. De politie zette de omgeving van de vindplaats af met linten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is gekomen en heeft het explosief op een veilige plaats tot ontploffing gebracht.

Dit kan u ook interesseren:

Woningen ontruimd na gaslucht in Delfzijl

Gaslucht in woning in Finsterwolde; woning ontruimd

Bestelbus belandt in sloot bij Leek

error: Deze content is beveiligd!