Image default
Groningen

Jongeren (16 en 17) opgepakt na schoten te hebben gelost in Beijum

Groningen – Twee jongens van 16 en 17 jaar uit Groningen zijn vrijdagavond opgepakt nadat er aan de Amkemaheerd in de wijk Beijum schoten zijn gelost.


De politie werd rond kwart over tien gewaarschuwd door omwonenden die schoten of knallen hadden gehoord rondom de sporthal aan de Amkemaheerd.

Toen de agenten aankwamen op de plek, stoof een groep jongeren uiteen. Een zestienjarige jongen werd opgepakt. Hij had een mes bij zich, dat in beslag is genomen. Volgens een politiewoordvoerster wordt de jongen zaterdag verhoord.

Bij een zoektocht in de omgeving, waarbij de agenten uit voorzorg kogelwerende vesten aantrokken en ook een politiehond is ingezet, werden kogelhulzen gevonden. Onder meer op basis van getuigenverklaringen kon later nog een zeventienjarige jongen thuis worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht te hebben geschoten, maar de politie heeft het wapen nog niet gevonden.

Ook is nog onduidelijk waarop de verdachte precies zou hebben geschoten. ‘Het kan ook in de lucht zijn geweest’, aldus de woordvoerster. De politie sluit niet uit dat meer aanhoudingen volgen.

Dit kan u ook interesseren:

Politie doet meerdere invallen in Hoogezand

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Boeren zorgen met ‘wilde acties’ voor chaos op snelwegen

error: Deze content is beveiligd!