Image default
Groningen

Hoogwerker brandweer Groningen vast in de modder; brandweer Haren geblokkeerd

Onnen – De hulpdiensten werden afgelopen avond opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan het Felland in Onnen. Ter plaatse bleek er weinig aan de hand, maar de hulpdiensten moesten over een zeer smal pad naar en van de brand.


De hoogwerker van de brandweer kwam naast het pad terecht en kon geen kant meer op. Doordat de hoogwerker vast zat konden beide blusvoertuigen van brandweer Haren ook niet terug naar de kazerne.

De drie grote brandweerwagens hebben door het voorval de nacht doorgebracht in de ijzige kou. Vanmorgen zijn er rijplaten gelegd om de hoogwerker los te kunnen trekken. Wanneer dat gelukt is kunnen ook de voertuigen van Haren weer naar de kazerne.

Groningen heeft twee hoogwerkers, dus de afwezigheid van één van de twee voertuigen heeft geen gevolgen gehad. Een reservevoertuig van de brandweer is op kazerne Haren gestationeerd zodat de Harense brandweerlieden wel kunnen uitrukken in geval van nood. De brandweer heeft alle tanks en leidingen met water leeg laten komen, zodat deze niet zouden bevriezen in de buitenlucht.

Dit kan u ook interesseren:

Trekker belandt op de kop in sloot bij Sellingen; bestuurder bekneld (video)

Man raakt met scootmobiel te water in Alteveer

87-jarige Fietser overleden na aanrijding met busje in Sebaldeburen (video)

error: Deze content is beveiligd!