Image default
Groningen

Grote brand verwoest loods in Munnekezijl

Munnekezijl – In een loods met stro bij een boerderij aan de Nittersweg in Munnekezijl is vrijdagochtend brand ontstaan.


Brandweerkorpsen van onder meer Zoutkamp en Grijpskerk zijn opgeroepen voor bluswerkzaamheden. De Nittersweg ligt op de grens van Groningen en Friesland.

De brand brak even na 7 uur uit en was al snel uitslaand. Bij het bestrijden van de brand wordt ingezet op het behoud van het woonhuis. De loods met kantoor kan volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. Bij de brand kwam extreem veel rook vrij. De brandweer adviseerde om ramen/deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Ook werd er een NL-Alert afgegeven.

De brandweer is nog tot zaterdagochtend bezig om de brand te blussen.. Vrijdagochtend brak om zeven uur brand uit in de loods. Met shovels worden nog steeds de strobalen uit elkaar getrokken. De brandweerlieden koelen de shovels na een tijdje in verband de warmte van de strobalen. Volgens de brandweer zal zeker nog tot morgenochtend duren totdat alle vuurhaarden zijn geblust.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

Twee aanhoudingen en gewonde bij steekpartij in Groningen

error: Deze content is beveiligd!