Image default
Groningen

Grote brand in zorgboerderij Fraam in Middelstum

Middelstum – In zorgboerderij Fraam aan de Fraamweg is in de nacht van zondag op maandag omstreeks 1.15 uur brand uitgebroken. Omdat het een uitslaande brand betrof, werd er al snel door de brandweer opgeschaald naar ‘grote brand’.


Meerder korpsen uit Middelstum, Bedum, Baflo en Groningen kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. In het pand waren twee personen aanwezig, zij hebben zich in veiligheid kunnen stellen. De bewoners hebben de brandweer gewaarschuwd. Omstreeks 04.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer heeft laten weten dat er asbest is vrijgekomen bij de brand.

Omdat de schuur volledig in brand stond, heeft de brandweer zich ingezet om het woonhuis te besparen. Dat is ook gelukt, meldde de brandweer kort voor half vier. Wel is de schuur volledig afgebrand. Voor zover bekend was er één konijn aanwezig, die door de twee personen kon worden gered.

NL Alert
De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. De rook trok richting Middelstum. De brandweer adviseerde bewoners deuren en ramen gesloten te houden en ventilatie in de woning uit te schakelen.

Dit kan u ook interesseren:

Aanrijding tussen auto en fiets in Groningen

Ricardo

Brand in trafostation bij busstalling Qbuzz in Groningen

Ruben Oosterman

Auto botst met fietser in Zuidhorn, vrouw naar ziekenhuis

Redacteur BB
error: Deze content is beveiligd!