Image default
Groningen

Groot gaslek in rioolstelsel in Haren; basisschool ontruimd

Haren – Aan de Westerse Drift hebben de hulpdiensten uit voorzorg een school ontruimd vanwege een groot gaslek in die straat. Volgens de brandweer komt er gas uit meerdere rioolputten.


Vlak voor half negen vanochtend werd de brandweer al opgeroepen voor de gaslekkage, maar na diverse metingen schaalde de brandweer om negen uur op naar middel hulpverlening en ontruimde daarbij uit voorzorg een basisschool.

Daarbij kwamen twee extra tankautospuiten ter plaatse voor ondersteuning. Ook is er opgeschaald naar GRIP-1 om de aanwezige hulpdiensten beter te kunnen coördineren. Het is niet uit te sluiten dat er meer panden ontruimd moeten worden.

De oorzaak van het lek is nog niet bekend. Ook is niet bekend wanneer de straat weer kan worden vrijgegeven. De brandweer doet er alles aan de situatie veilig te stellen. Netbeheerder Enexis is al ter plaatse, en zal zo snel mogelijk de hoofdafsluiter dichten.

Door het goed en snel handelen van de bhv was de school snel ontruimd. Alle 430 kinderen zijn tijdelijk opgevangen in de nabijgelegen kerk. De kinderen maken het goed en zijn inmiddels opgehaald door hun ouders of verzorgers. Zij hebben een extra vrije dag.

Dit kan u ook interesseren:

Slachtoffer (23) van ernstig ongeval Paterswoldseweg overleden

Ruben Oosterman

Brandweer blust korte autobrand in Groningen

Ricardo

Vier minderjarige meisjes bedreigd en beroofd in Beijum; verdachten spoorloos

Ruben Oosterman
error: Deze content is beveiligd!