Image default
Groningen

Groninger duo kraakt ZiggoTV: 200 mensen kijken tv voor een schijntje

Groningen – Dankzij twee mannen van 49 en 40 uit Groningen hebben zo’n 200 mensen ruim drie jaar lang tv kunnen kijken voor een schijntje. Het duo wist een smartcard voor een Ziggo-abonnement te kraken, het signaal van die kaart verkochten ze door aan ‘klanten’.


Ziggo zegt door de praktijken van de twee zo’n anderhalve ton aan inkomsten te zijn misgelopen. De piraterij duurde een goede drie jaar, tot het vorig jaar werd ontdekt. De twee Groningers mogen zich aankomende maandag voor de rechter verantwoorden.

Volgens het Openbaar Ministerie leverde de oudste van de twee de klanten en hielp hij ze mocht het televisie signaal niet goed doorkomen. De jongste verdachte zou de code hebben gekraakt en hij zou ontvangstkastjes, ook wel Dreamboxes genoemd, hebben verkocht via Marktplaats. Hoe de verdachten aan de kennis kwamen en waar de klanten wegkwamen wil het OM niet vertellen.

Tip

De zaak kwam aan het rollen door een anonieme tip bij Ziggo. Na onderzoek kwamen de politie en het bedrijf bij het verdachte duo uit. De twee riskeren tot vier jaar celstraf en boetes die kunnen oplopen tot €82.000.

Dit kan u ook interesseren:

Grote afvalbrand (GRIP-1) met veel rook bij afvalverwerkingsbedrijf Groningen

Verfbrander zorgt voor brand in dakgoot en spouw in Nieuwe Pekela

Vrijstaande stenen garage flink beschadigd na brand in Nieuwe Pekela

error: Deze content is beveiligd!