Image default
Groningen

Groninger aangehouden in groot cybercrime-onderzoek

Groningen – De politie heeft een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. Op de computer van de man werd een grote hoeveelheid beeldmateriaal van vrouwen aangetroffen.


Gestolen foto’s

Een jonge vrouw ontdekte vorig jaar dat foto’s van haar op een forum stonden. Na aangifte en onderzoek werd een man uit Culemborg (Gelderland) aangehouden, die weer leidde naar de Groninger. Er werden nog drie andere mannen uit Geleen, Heerlen (Limburg) en Terneuzen (Zeeland) aangemerkt als verdachte.

Zeker vier van de vijf verdachten hadden social media accounts en clouds gehackt. Daar haalden zij persoonsgegevens en beeldmateriaal van vrouwen vandaan, die vervolgens werden geplaatst op een forum. De politie heeft dit online forum gesloten. Een server is in beslag genomen en wordt onderzocht. Aanhouding van meer verdachten wordt niet uitgesloten.

Contact met slachtoffers

Vrouwen waarvan beeldmateriaal of persoonsgegevens zijn gestolen worden door de politie persoonlijk benaderd. De vrouwen krijgen dan de kans om aangifte te doen en krijgen zo nodig hulp.

Dit kan u ook interesseren:

Amber Alert voor vermiste Celine van Es

De Vries Media

Inval Lucaswolde; 3 kilo methamfetaminepoeder, 30 kilo methamfetamine-olie en tienduizenden euro’s contant geld gevonden

Dennis Oevering

Vermist Brabants meisje (15) mogelijk in Groningen

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!