Image default
Groningen

Getuigen gezocht voor aanranding in Delfzijl

Delfzijl – Op zondag 7 juli rond 15.30 uur werd op het fietspad naast de N360 in Delfzijl een 65-jarige vrouw aangevallen door een nog onbekende man.


De vrouw wandelde die middag vlakbij het uitvaartcentrum Fivelhof in Delfzijl. Ze liep langs het fietspad, parallel aan de N360. Zie de rode cirkel op het kaartje (hieronder). De 65-jarige werd door een nog onbekende man de bosjes in getrokken en aangerand.

Toen een voorbijganger hen opmerkte ging de verdachte er vandoor. Het slachtoffer droeg die middag een felgekleurd trainingsjasje in de kleuren paars, blauw en wit. Ze droeg hoge wandelschoenen.

Verdachte
Een man van tussen de 18 en 25 jaar oud. Hij had een licht getinte huidskleur en kort donker haar. Hij had een sportief figuur en droeg een bomberjack van gladde stof in camouflageprint.

Onderzoek
Nadat het slachtoffer de politie inseinde is de politie direct een onderzoek gestart. De politie kan zich voorstellen dat mensen zich afvragen waarom deze info niet gelijk gedeeld is om getuigen te vinden.

Vanwege tactische redenen voor het onderzoek was het niet gewenst om een en ander gelijk naar buiten te brengen. Dat betekent echter niet dat de politie achter de schermen niet bezig waren met het onderzoek. Politiewerk is niet altijd zichtbaar, dat betekent echter niet dat er niets gebeurd.

Getuigen en tips
Wie is die zondagmiddag 7 juli tussen 14.30 uur en 16.30 uur in de omgeving geweest van de bewuste fietspad? De politie wil graag met getuigen spreken die daar in de buurt waren. Mogelijk hebben zij informatie die kan helpen bij het onderzoek.

Herkent u het signalement of heeft u een vermoeden welke verdachte wij zoeken? Twijfel dan en bel met de politie via het algemene nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

Twee aanhoudingen en gewonde bij steekpartij in Groningen

error: Deze content is beveiligd!