Image default
Groningen

Fietser ernstig gewond na zware aanrijding met auto in Stad

Groningen – Een fietser is in de vroege zaterdagochtend geschept door een automobilist op de Paterswoldseweg in Stad. 


De hulpdiensten werden net na drie uur in de nacht gealarmeerd en kwamen massaal ter plaatse, een tweetal ambulances, het Mobiel Medisch Team en verschillende politie-eenheden kwamen naar de ongevalslocatie. Ook werd de brandweer gealarmeerd om het incident af te schermen, echter toen zij ter plaatse kwamen bleek de hulp niet meer nodig.

De fietser raakte bij het ongeval ernstig gewond en is per ambulance, onder begeleiding van de arts van het Mobiel Medisch Team, overgebracht naar het ziekenhuis.

De automobilist kwam met het voertuig tientallen meters na het ongeval tot stilstand en probeerde een zak met onbekende inhoud te dumpen in het Eendrachtskanaal. Agenten hebben de zak uit het water gehaald. De automobilist werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De verkeersongevallen analyse van de politie heeft een uitvoerig onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De Paterswoldseweg was tot kwart over vijf afgesloten en werd na de berging van het voertuig en de fiets vrijgegeven.

Update politie
De 23-jarige fietser uit de gemeente Loppersum is vannacht in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. De automobilist uit Groningen (29) is naar het politiebureau gebracht en wordt als verdachte verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet.

Dit kan u ook interesseren:

Meerdere auto’s vernield in Ter Apel; politie pakt 32-jarige man op

Auto in lichterlaaie bij garagebedrijf in Leek: politie onderzoekt oorzaak

Bestuurder slaat over de kop bij ongeval op A7 bij knooppunt Zuidbroek

error: Deze content is beveiligd!