Image default
Groningen

Duizenden schoenen, lampen en auto-onderdelen aangespoeld op dijk Lauwersoog

Lauwersoog/Anjum – Op de dijk tussen Anjum en Lauwersoog zijn vrijdagavond onder andere duizenden schoenen, gloeilampen, krukken, chemische onderdelen voor plastic en onderdelen van trapauto’s aangespoeld. De inhoud is, net als de inmiddels veel gevonden waar op de Waddeneilanden, afkomstig uit de containers die eerder deze week naast de MSC Zoe in de Noordzee belandde.


Door de stroming zijn de vele goederen aan wal gekomen. Meer dan een kilometer van de dijk ligt bezaaid met de goederen. Het gaat om vele producten zoals, naast het eerder genoemde, spiegels, matrassen, kleden, kussens en kledinghangers voornamelijk om schoenen. De producten liggen zowel in de haven van Lauwersoog, als over de gehele dijk tussen Paesens en Lauwersoog. Scheepvaartverkeer wat de haven van Lauwersoog wil betreden, heeft door de aanstroom van goederen hinder.

Mensen die hoorden van de tsunami aan goederen, zijn massaal aan het jutten geslagen. Enkelen hebben de auto al enkele malen volgeladen. Een omstander vertelt dat hij eerder vandaag die locatie nog compleet heeft schoongemaakt met een groep vrijwilligers. Hoeveel er precies is aangespoeld is niet duidelijk. Vermoedelijk gaat het wederom om vele tonnen aan afval en voor zover het lijkt, blijven er voorlopig nog wel even goederen aan land komen.

Dit kan u ook interesseren:

Politie doet meerdere invallen in Hoogezand

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Boeren zorgen met ‘wilde acties’ voor chaos op snelwegen

error: Deze content is beveiligd!