Image default
Groningen

Drankrijder eindigt in sloot bij Grootegast

Grootegast – Aan de Ipo Haaimaweg in Grootegast is in de nacht van zaterdag op zondag een jongen met zijn auto van de weg geraakt.


Rond 2 uur ’s nachts ging het mis toen de jongen van de weg raakte en in een sloot tot stilstand kwam. Naar eigen zeggen kwam hij uit de kroeg en had hij alcohol gedronken.

Naast de politie kwam een ambulance ter plaatse om de jongen te controleren op eventueel opgelopen verwondingen. De jongen kon al voor de aankomst van de hulpdiensten zelfstandig zijn auto verlaten.

Nadat het ambulancepersoneel de nodige medische controles bij de jongen had uitgevoerd is hij door de politie meegenomen naar het politiebureau waar een ademanalyse moet uitwijzen hoe veel de jongen heeft gedronken. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld en afgevoerd.

Op het politbureau bleek dat de 20-jarige jongen een 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is ruim boven de limiet van 0,2 promille voor beginnende bestuurders. Hij kreeg een bekeuring van 300 euro en hoefde zijn rijbewijs niet in te leveren.

Fotograaf: De Vries Media

Dit kan u ook interesseren:

Bouwcontainer in brand tegen woning in Winschoten

Brand in garage slaat over op woning en auto in Nieuwe Pekela (video)

Brug Gaarkeuken urenlang in storing

error: Deze content is beveiligd!