Image default
Groningen

Derde keer paard te water in kwelder bij Hornhuizen: mogelijk verband met nachtvluchten luchtmacht

Hornhuizen – Voor de derde keer binnen een week tijd is er een paard te water geraakt in de Kwelder achter de zeedijk bij Hornhuizen (Groningen). Het dier lag vermoedelijk al enige tijd in het water voordat het ontdekt werd.


De brandweer van Zoutkamp kwam ter plekke en wist het dier met mankracht uit de sloot te trekken. Het paard was erg verzwakt en had moeite om zelfstandig op zijn benen te komen. Toen dit uiteindelijk lukte werd het dier herenigd met de kudde, wat voor een prachtig tafereel zorgde.

Afgelopen dinsdag en woensdag (23 en 24 juni) raakten ook al twee paarden uit dezelfde kudde te water. De kwelder ligt vlakbij het militair oefenterrein de Marnewaard, waar op dit moment actief geoefend wordt door de luchtmacht. Straaljagers en helikopters vliegen laag over het gebied heen. Toen 23 juni vlak voor middernacht een paard te water raakte was defensie aan het nachtvliegen. Vermoedelijk schrikken de dieren hier van en komen ze daardoor in het water terecht. De brandweer heeft alle dieren levend uit het water kunnen halen.

Dit kan u ook interesseren:

Tientallen bekeuringen bij grote controle rondom Groningen

Poging beroving met mes op Grote Markt in Groningen

Brandweer in actie voor autobrand in Marum

error: Deze content is beveiligd!