Image default
Groningen

Demonstratie tegen politiegeweld op Grote Markt Groningen

Groningen – Op de Grote Markt in Groningen vindt momenteel een demonstratie plaats tegen racistisch en dodelijk politiegeweld. Door de gemeente is het aantal deelnemers gelimiteerd tot maximaal 800, om zo “Amsterdamse toestanden” te voorkomen, zo stelt de Groningse VVD.


Hoeveel deelnemers er precies op de demonstratie af komen is nog niet bekend. Het getal van maximaal 800 deelnemers is niet zomaar gekozen, benadrukt een woordvoerder van de gemeente. Bij dit aantal deelnemers is het, volgens berekeningen, nog goed mogelijk om anderhalve meter afstand van elkaar te houden, zonder de routes van de hulpdiensten in het pad te zitten.

Op het plein zijn kruizen aangebracht waar mensen mogen zitten. Verder is het gebruik van mondkapjes verplicht, moeten deelnemers schoonmaakmiddel voorhanden hebben en moeten de deelnemers in de aangebrachte vakken blijven. Om te voorkomen dat er teveel mensen deelnemen, telt de gemeente het aantal deelnemers en sluit zij de toegang als het er teveel worden.

De demonstratie is een zogenaamde sit-in en duurt van 18:00 uur tot 19:00 uur. De organisatie had verzocht om, bij drukte, uit te kunnen wijken naar de nabijgelegen Vismarkt. Dit verzoek is door de gemeente afgewezen.

Op Facebook hebben bijna 800 mensen aangegeven aanwezig te zullen zijn en nog eens 1200 mensen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in de demonstratie.

Dit kan u ook interesseren:

Auto botst tegen boom bij Lauwerzijl

Veel rook bij brand in dagbesteding in Muntendam

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval op A7 bij Lettelbert

error: Deze content is beveiligd!