Image default
Groningen

Dakloze 56-jarige man aangehouden voor gewapende overval op een coffeeshop in Groningen

Groningen – De politie heeft maandagnacht op de Westersingel in Groningen een 56-jarige dakloze man aangehouden voor betrokkenheid bij een gewapende overval op een coffeeshop aan het Schuitendiep.


De eigenaar van de coffeeshop raakte bij de overval gewond. De overval vond maandagavond rond 21.50 uur plaats. De overvaller kwam de coffeeshop binnen, waarna hij direct naar de eigenaar liep die achter de toonbank stond. Direct ontstond een worsteling tussen de eigenaar en de verdachte. Het slachtoffer werd hierbij door de overvaller meerdere keren verwond door een steekvoorwerp. Hierna nam de overvaller meerdere goederen weg, waaronder een geldbedrag. De gewonde eigenaar pakte even later een hard voorwerp. Hij wist de dader hiermee de coffeeshop uit te werken.

Een zoektocht naar de overvaller had in eerste instantie geen resultaat. Totdat een man contact opnam met de politie. Hij had de overvaller herkend van camerabeelden. De man was vervolgens op zoek gegaan naar de verdachte. Hij trof de verdachte in een avondwinkel aan de Westersingel aan. Hierop werd de 56-jarige aangehouden en ingesloten in een cel. Bij de verdachte werd een geldbedrag aangetroffen. Het geld is in beslag genomen. De verdachte wordt vandaag gehoord. De camerabeelden van de gewapende overval in de coffeeshop zijn aan de politie gegeven. Deze beelden maken vanzelfsprekend onderdeel uit van het onderzoek.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

Twee aanhoudingen en gewonde bij steekpartij in Groningen

error: Deze content is beveiligd!