Image default
Corona Groningen

Corona-uitbraak bij Ommelander Ziekenhuis Groningen

Scheemda – Zeker negen medewerkers van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda zijn besmet met het corona virus. Nog 65 collega’s worden getest.


Donderdagavond kwam de eerste besmetting aan het licht. Het ziekenhuis heeft daarop een grootschalig bron een contact onderzoek opgestart. Het ziekenhuis acht de kans klein dat patiënten besmet zijn geraakt.

De kans bestaat dat meer medewerkers positief testen. De medewerkers hebben contacten gehad met patiënten terwijl ze ‘heel milde klachten’ hadden. In dit eerste geval mochten medewerkers met een mondkapje door werken.

Op dit moment is de reguliere zorg nog niet in het gedrang. Op dit moment lukt het nog om bij te springen op verschillende afdelingen.

De bron van de besmettingen is nog niet bekend. Of de uitbraak via het ziekenhuis is opgelopen of daar buiten is niet duidelijk.

Het ziekenhuis roept patiënten op om naar het ziekenhuis te blijven komen en dat ze de zorg niet gaan mijden. De kans dat een patiënt besmet raakt is minimaal aldus het ziekenhuis.

Dit kan u ook interesseren:

Trekker belandt op de kop in sloot bij Sellingen; bestuurder bekneld (video)

Man raakt met scootmobiel te water in Alteveer

87-jarige Fietser overleden na aanrijding met busje in Sebaldeburen (video)

error: Deze content is beveiligd!