Image default
Groningen

Politiewagen crasht bij achtervolging tijdens bromfietscontrole

Groningen – In Groningen is dinsdag een bromfietscontrole gehouden. De controle werd gehouden op de Parkallee en omgeving.


De politie heeft bij de controle gebruik gemaakt van politie motoren, fietsen en onopvallende auto’s. In totaal zijn er 46 bromfietsen gecontroleerd.

De politie heeft tijdens de controle moeten optreden tegen het rijden zonder rijbewijs, telefoneren tijdens het rijden, onverzekerd rijden, negeren rood licht, onder invloed van verdovende middelen rijden, en nog een aantal technische overtredingen met een totaal van aan 17 WOK-registraties.

Ook heeft de politie een 30-jarige man na een achtervolging aangehouden aan het Heerdenpad. De man werd door het OM gezocht wegens betrokkenheid bi drugs-gerelateerde zaken. Bij de achtervolging is een aanrijding ontstaan tussen de verdachte op de fiets en een dienstauto van de politie. De verdachte is hierbij lichtgewond geraakt, de onopvallende is beschadigd door een botsing met een lantaarnpaal. Na een onderzoek in het ziekenhuis is de verdachte met lichte verwondingen ingesloten. De dienstauto van de politie is afgesleept, de bestuurders van de dienstauto zijn niet gewond geraakt.

 

 

Dit kan u ook interesseren:

Grote afvalbrand (GRIP-1) met veel rook bij afvalverwerkingsbedrijf Groningen

Verfbrander zorgt voor brand in dakgoot en spouw in Nieuwe Pekela

Vrijstaande stenen garage flink beschadigd na brand in Nieuwe Pekela

error: Deze content is beveiligd!