Image default
Groningen

Brandweer rukt uit voor rokende bloempot in woning Groningen

Groningen – Vrijdagavond omstreeks 18.55 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Jakob Israël de Haanstraat in Groningen. Meerdere hulpdiensten, waaronder ook een ambulance, kwamen met spoed ter plaatse.


Nog voordat de eerste hulpdiensten ter plaatse waren, werd er door de meldkamer al opgeschaald naar ‘middelbrand’. Hierop werd een extra blusvoertuig van brandweer Groningen meegestuurd naar de locatie. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, bleek het mee te vallen.

Door nog een onbekende oorzaak bleek er brand te zijn ontstaan in een bloempot. De brandweer heeft de bloempot uit de woning gehaald en naar buiten gebracht. De deuren en de ramen zijn opengezet om zo de woning te ventileren. De uit voorzorg gealarmeerde ambulance bleek niet nodig.

De brandweer liet weten dat oplettende buren en een werkende rookmelder er voor gezorgd hebben dat ergere schade is voorkomen. In de woning was sprake van lichte rookontwikkeling. Bij aankomst bleek er niemand aanwezig te zijn in de woning.

Dit kan u ook interesseren:

Bouwcontainer in brand tegen woning in Winschoten

Brand in garage slaat over op woning en auto in Nieuwe Pekela (video)

Brug Gaarkeuken urenlang in storing

error: Deze content is beveiligd!