Image default
Groningen

Brandweer haalt bewoner uit brandende woning: Traumateam ingezet

Oude Pekela – De brandweer werd vrijdagmiddag omstreeks 17:20 uur ingeschakeld voor een melding van een woningbrand aan de Hugo de Grootstraat.


De meldkamer in Drachten kreeg meerdere telefoontjes van de brand. De rookontwikkeling was in de weide omtrek zichtbaar. Bij aankomst van de brandweer was de brand fors ontwikkeld, de rook kwam uit alle zijde van de rijtjeswoning zetten. Doordat de woningen aan elkaar gekoppeld zijn, kon de rook zich snel verspreiden via het dak.

Bij de hulpdiensten was niet bekend of er zich nog personen in de woningen bevonden. Uit voorzorg werden ambulances en het traumateam ingezet. Voor zover bekend is er één slachtoffer door de brandweer uit de woning gehaald, deze werd voorzien van medische hulpverlening. Het slachtoffer is met onbekende verwoningen per ambulance naar het ziekenhuis in Scheemda overgebracht. Een tweede betrokkene werd gecontroleerd, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. De brandweerkorpsen van Nieuwe Pekela, Winschoten en Oude Pekela werden ingezet bij de brandbestrijding.

De buurtbewoners werden uit de vijf aangrenzende woningen ontruimd. De woning waar de brand begon is volledig afgebrand, de brandweer kreeg de brand binnen een half uur volledig onder controle. Over de brandoorzaak zijn geen mededelingen gedaan, de politie zal in samenwerking met de brandweer de brandoorzaak moeten gaan onderzoeken. Het incident trok enkele tientallen kijkers.

 

Dit kan u ook interesseren:

Landelijke finale 112-klasse brandweerwedstrijden gespeeld in Bedum

Schietpartij Bataviastraat Groningen ontstond na conflict: politie zoekt getuigen

Meerdere auto’s vernield in Ter Apel; politie pakt 32-jarige man op

error: Deze content is beveiligd!