Image default
Groningen

Brand verwoest twee trailers en een truck in Winschoten

Winschoten – In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.25 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brandgerucht bij Ziegler Brandweertechniek aan de Industrieweg.


Nog geen minuut later werd bekend dat het niet ging om een brandgerucht, maar om een daadwerkelijke brand aan de Oosterhavenkade. Hier bleek dat op een terrein van een bedrijf twee trailers en een truck in brand stonden. Door de snelle inzet van de brandweerlieden kon overslag naar de naastgelegen panden worden voorkomen.

Wel zijn twee trailers en de truck compleet verwoest door de brand. Er werd om 00.58 uur opgeschaald naar ‘middel brand’, om zo een extra blusvoertuig ter plaatse te laten komen. Dit werd gedaan om de hoogwerker te voorzien van voldoende bluswater.

In de trailers zat turf opgeslagen. Dit bemoeilijkte het blussen van de brand voor de brandweerlieden. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend. Hier zal onderzoek naar worden gedaan. De brand is inmiddels onder controle. Wel was de brandweer geruime tijd aanwezig om alles na te blussen.

Dit kan u ook interesseren:

Persoon vast in hekwerk in Groningen; gewond naar ziekenhuis

Landelijke finale 112-klasse brandweerwedstrijden gespeeld in Bedum

Schietpartij Bataviastraat Groningen ontstond na conflict: politie zoekt getuigen

error: Deze content is beveiligd!