Image default
Groningen

Brand in tussenwoning Hoogezand: drie katten komen om het leven (video)

Hoogezand – Vrijdagmorgen werd het brandweerkorps van Hoogezand ingeschakeld voor een melding van een woningbrand aan de Castor.


Omstreeks 11:10 uur werd er brand ontdekt in een tussenwoning op de Castor. Door de meldkamer werd direct opgeschaald naar middel-brand waarna twee tankautospuiten werden ingezet. De opschaling werd verricht aangezien er sprake was van rookontwikkeling in de naastgelegen woningen.

De brandweerlieden wisten bij aankomst een binnen aanval in te zetten om zo de brandhaard te bestrijden. Uit voorzorg kwam ook een ambulance ter plaatse om de betrokken bewoners te controleren op rookinhalatie, voor zover bekend is niemand naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend gemaakt.

Volgens de brandweer zijn er bij de brand drie katten omgekomen, drie andere katten konden door de brandweerlieden worden gered. De woning liep grote brand, rook en roetschade op. De naastgelegen woningen liepen alleen rookschade op. Stichting Salvage zal met de betrokken bewoners kijken naar de schadeafhandeling.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

Twee aanhoudingen en gewonde bij steekpartij in Groningen

error: Deze content is beveiligd!