Image default
Groningen

Brand in snackbar aan de Parkweg in Groningen; woningen ontruimd

Groningen – Dinsdagochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in een snackbar aan de Parkweg in de stad. Een aantal woningen boven en naast de zaak werden ontruimd.


Bij de brand kwam veel rook vrij. Hierop werd besloten om op te schalen naar ‘middelbrand’, waarop een extra bluswagen ter plaatse kwam. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend. De brandweerlieden hadden de brand snel onder controle, maar de zaak en de woningen boven de zaak hebben wel schade opgelopen. Vanwege de rookontwikkeling heeft de brandweer een aantal ramen ingeslagen en deuren geforceerd.

De bewoners van de ontruimde woningen stonden op straat. Zo liet een jongeman weten aan RTVNoord dat hij gewekt werd door zijn rookmelder. ‘Ik woon hierboven’, vertelt hij. ‘Ik lag nog te slapen, toen de rookmelder afging. Dat gebeurt wel vaker, dus ik reageerde eerst niet. Maar toen hoorde ik mijn huisgenoot schreeuwen. Ik zag ook rook door mijn vloer komen. Ik heb snel een trui gepakt en slippers aangedaan. Ik moest door de rook lopen, dus ik zag niet zo veel. Er was wel wat paniek.’

Fotograaf: TenCateFotografie

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

Twee aanhoudingen en gewonde bij steekpartij in Groningen

error: Deze content is beveiligd!