Image default
Groningen

Bouw Windpark N33 in gemeente Midden-Groningen begint ‘s ochtends eerder en gaat ‘s avonds langer door

Meeden – De werkzaamheden bij de bouw van Windpark N33 in de regio Midden-Groningen mogen ‘s ochtends eerder starten en langer doorgaan.


De werkzaamheden vonden plaats van 07:00-19:00 maar deze tijden worden voor de bouw van 15 windmolens aangepast naar 05:00 – 01:00. Hiervoor heeft de bouwer Innogy Windpower een vergunning gekregen van de gemeente Midden-Groningen. De tijden zijn verruimd omdat het type hijskraan dat bij de bouw wordt gebruikt alleen kan werken bij lage windsnelheden. In de avond en vroege ochtend waait het doorgaans minder hard waardoor de werkzaamheden toch plaats kunnen vinden.

Het toekomstige windpark bestaat uit 35 windturbines. Het type windmolen dat gebouwd wordt is de Siemens Gamesa DD-130 R19 met een ashoogte van 135 meter. De tiphoogte komt op bijna 200 meter. Het complete windpark moet zo’n 500GWh per jaar gaan opbrengen. Dit staat gelijk aan het jaarlijks verbruik van circa 140.000 huishoudens. De bouw van het windpark zal naar verwachting voor het einde van het jaar klaar zijn.

Dit kan u ook interesseren:

Tientallen bekeuringen bij grote controle rondom Groningen

Poging beroving met mes op Grote Markt in Groningen

Brandweer in actie voor autobrand in Marum

error: Deze content is beveiligd!