Image default
Groningen

Bestuurder onder invloed van drugs botst op voorganger op A7 tussen Frieschepalen en Marum

Marum – Op de A7 tussen Frieschepalen en Marum is zondagochtend een man met zijn voertuig achterop zijn voorganger gebotst.


De brandweer van Marum werd evenals een ambulance en meerdere politie-eenheden opgeroepen om naar het ongeval te gaan. De brandweer hoefde niet in actie te komen. Ook de ambulance kon snel terugkeren omdat beide betrokkenen niet gewond bleken te zijn geraakt bij het ongeval.

De voorste auto werd bestuurd door een vrouw. De achteropkomende auto werd bestuurd door een niet-Nederlands sprekende man. Bij de man bestond het vermoeden dat hij onder invloed was. Daarom zijn bij de man een alcohol- en drugstest afgenomen. Van alcohol bleek geen sprake, wel testte de man positief op drugs. Hij is daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een bloedproef zal worden afgenomen. Op het bureau bleek de man een grote hoeveelheid drugs bij zich te dragen, deze werden in beslag genomen.

De snelweg van Drachten naar Groningen bleef tijdens de afhandling van het ongeval beschikbaar voor passerend verkeer. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen afgesleept.

Dit kan u ook interesseren:

Verdachte (65) op vrije voeten in onderzoek drugslab Kiel Windeweer

Motorrijder zwaargewond na botsing met taxichauffeur in Groningen

Mannen springen met opzet voor auto in Ter Apel; automobiliste remt op tijd maar raakt gewond aan haar gezicht

error: Deze content is beveiligd!