Image default
Groningen

Bestelbusje gekanteld op A7 na botsing bij Frieschepalen

Frieschepalen – Op de A7 ter hoogte van Frieschepalen is vrijdagmiddag een bestelbus van UPS gekanteld na een botsing met een personenauto. Het ongeval gebeurde bij afslag Frieschepalen richting Drachten.


Er raakte niemand gewond bij het ongeval, wel raakte beide voertuigen zwaar beschadigd. De politie en Rijkswaterstaat kwamen met spoed ter plaatse om het ongeval af te handelen.

In de personenauto zaten twee personen, in de bestelbus zat één persoon. Volgens de politie raakte de bestelbus in de slip na een aquaplaning aldus de bestuurder die op dat moment op de linkerrijstrook reed. Doordat de bestelbus in de slip raakte nam hij de personenauto mee die op dat moment op de rechterrijstrook reed. Het bestelbusje en de personenauto kwamen tot stilstand tegen de vangrail.

Een tweede bestelbusje van UPS is ter plaatse gekomen en hebben de pakketjes uit de beschadigde bestelbus gehaald.

De rechterrijstrook richting Drachten en een deel van de afrit bij Frieschepalen werden tijdens het bergen afgesloten. Er kwamen twee bergingsvoertuigen ter plaatse om beide voertuigen te bergen. Tijdens de bergingswerkzaamheden en het reparatie van de vangrail ontstond er een file van veertien minuten in een lengte van vier kilometer De vangrail die beschadigd raakte door het ongeval zal later vanavond worden gerepareerd. De vluchtstrook bij de afrit zal dan worden afgesloten.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

Twee aanhoudingen en gewonde bij steekpartij in Groningen

error: Deze content is beveiligd!