Image default
Groningen

Auto belandt op de kant in voortuin na ongeval in woonwijk Tolbert

Tolbert – Zondagmiddag werd omstreeks 13:40 uur melding gemaakt van een eenzijdig verkeersongeval aan de Auwemalaan in Tolbert.


Naast politie-eenheden werden ook een ambulance en de brandweer van Leek ingezet bij de hulpverleningsactie. Ter plaatse bleek een personenauto van de weg te zijn geraakt en in een tuin van een woning te zijn beland.

Ambulancehulpverleners voorzagen het slachtoffer van eerste hulpverlening, het slachtoffer stond daarbij in het voertuig. De ingeschakelde brandweerlieden hebben met hydraulisch redgereedschap het voertuig open geknipt. Ter ondersteuning van de ambulancedienst kwam een traumahelikopter ter plaatse. De gewonde bestuurder werd ter plaatse gestabiliseerd en vervolgens met spoed per ambulance naar het UMCG ziekenhuis overgebracht, de trauma-arts reed daarbij met de ambulancehulpverleners mee.

De bestuurder verklaarde dat hij de macht over het stuur verloor nadat hij met een te hoge aanvangssnelheid een voorrangssituatie verkeerd inschatte. De remactie zorgde ervoor dat de auto via een stoeprand en een beeldwerk en op de zijkant belandde in de voortuin van een woning.

Dit kan u ook interesseren:

Woningen ontruimd na gaslucht in Delfzijl

Gaslucht in woning in Finsterwolde; woning ontruimd

Bestelbus belandt in sloot bij Leek

error: Deze content is beveiligd!