Image default
Groningen

Auto aangetroffen in Van Starkenborghkanaal in zoektocht naar vermiste vrouw

Gaarkeuken – In de zoektocht naar de vermiste Ilse Kroes uit het Groningse Feerwerd heeft de politie vandaag een auto uit het Van Starkenborghkanaal getakeld. De auto is gelokaliseerd nadat eerder op de dag al een grijze bumper van een Peugeot werd aangetroffen.


Volgens de politie gaat het niet om de auto van de vermiste vrouw waar zij naar opzoek is. Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de auto. De politie is de zoekactie in enkele Groningse wateren donderdagmiddag gestart nadat de vrouw in overspannen toestand haar woning verliet afgelopen dinsdagnacht.

Vanwege de zoekactie in het kanaal ligt het scheepvaartverkeer tijdelijk stil. Door de politie zijn onder andere gespecialiseerde duikers ingezet. Het Hoendiep Noordzijde en het Hoendiep Zuidzijde zijn voor het verkeer afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig in samenwerking met de politie uit het water gehaald.

VW Polo

Toen de auto eenmaal uit het water was bleek het om een ander type auto te gaan; een VW Polo zonder kentekenplaten, dan de gevonden Peugeot bumper. De politie staat nog voor een raadsel hoe de auto in het water is gekomen.

Op deze locatie gaat het vaker ernstig mis met automobilisten die te water raken. In juni 2018 overleed een automobilist toen deze met diens auto te water raakte ter hoogte van Lutjegast. Ook in december 2017 ging het ernstig mis toen een vrouw uit Buitenpost met haar auto in het water terecht kwam. De vrouw belde volgens de politie zelf de hulpdiensten, maar omdat ze niet wist waar ze en de hulpdiensten een grote zoekactie op touw moesten zetten was kwam de redding voor haar te laat.

Dit kan u ook interesseren:

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Boeren zorgen met ‘wilde acties’ voor chaos op snelwegen

Fietser raakt gewond na aanrijding met auto in Groningen

error: Deze content is beveiligd!