Noordernieuws
Image default
Groningen

Asbest vrijgekomen bij grote brand centrum Winschoten

Winschoten – Donderdagavond woedde er een zeer grote brand in de Langestraat. Één pand is daarbij verloren gegaan. Omliggende panden hebben ernstige schade opgelopen.


Bij de brand is asbest vrijgekomen. De opruimwerkzaamheden zijn vrijdagochtend in volle gang gezet. Omdat dit wel zorgvuldig moet gebeuren, is de verwachting dat een deel van het winkelgebied nog enige tijd afgesloten blijft.

Gebied niet betreden

De gemeente vraagt bewoners om het gebied dat is afgezet niet te betreden. Uit nader onderzoek is gebleken dat, als gevolg van de brand, er in de directe woonomgeving asbesthoudende deeltjes zijn neergekomen. Er kunnen asbestvezels vrijkomen als deze deeltjes verder kapot gaan doordat er overheen gelopen of gereden wordt. Van asbest is bekend dat vrijkomende losse vezels bij inademen een risico voor de gezondheid kunnen opleveren.

Hoe moet u handelen

Als u in uw directe omgeving asbest aantreft, moet u dit laten liggen. Ga er niet doorheen lopen, u neemt het zo mee uw huis in. Ga niet zelf de omgeving van uw huis schoonmaken. Loop zo min mogelijk over verontreinigde grond of gras om omwoelen en verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen. Laat kinderen niet spelen op plaatsen waar stukjes asbest liggen of waar sprake is van verontreiniging.

Heeft u asbest aangetroffen of schade?
Neem dan contact op met uw eigen verzekering. Zij zullen op een later moment de schade verhalen op de aansprakelijke. Heeft u nog vragen, dan kan dit telefonisch via (0597) 48 20 00 of info@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van: Brand Langestraat.

Zie hier het eerdere nieuwsbericht.

Dit kan u ook interesseren:

Groepje wielrenners onderuit in Scheemda, vrouw gewond naar ziekenhuis

Berend Jaap

Grote brand bij Agristro in Winschoten onder controle

Berend Jaap

Scootmobiel in brand in gang verzorgingstehuis Winschoten

Ben de Jager
error: Deze content is beveiligd!