Image default
Groningen

Arrestatieteam valt drugslaboratorium binnen in Lucaswolde

Lucaswolde – In de gemeente Westerkwartier werd dinsdagmiddag in een pand aan de Munnekeweg in Lucaswolde een drugslab aangetroffen.


Bij de politie was informatie beschikbaar dat in de afgelegen boerderij op deze locatie mogelijk een drugslab zou zijn ingericht. Een zwaar bewapend arrestatieteam viel het pand binnen, bij deze inval werd gebruik gemaakt van de Bearcat. Politieagenten verrichte dinsdagmiddag op technisch, tactisch en forensisch niveau onderzoek op het locatie.

Chemische stoffen

In het drugslab is een nog onbekende hoeveelheid synthetische drugs aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om Methamfetamine. Daarnaast werd een hoeveelheid grondstoffen voor deze productielijn aangetroffen.

Gevaarzetting

Als chemische stoffen een bedreiging voor de omgeving vormen, komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ter plaatse, kortweg het LFO. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn.

Aanhoudingen

Bij de inval zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Amsterdam, Almere en de gemeente Westerkwartier.

Dit kan u ook interesseren:

Woningen ontruimd na gaslucht in Delfzijl

Gaslucht in woning in Finsterwolde; woning ontruimd

Bestelbus belandt in sloot bij Leek

error: Deze content is beveiligd!