Image default
Groningen

Angst voor stofexplosie bij brand Hempflax in Oude Pekela

Oude Pekela – De brandweer vreest voor een stofexplosie bij de brand die momenteel woedt bij hennepvezelbedrijf Hempflax in Oude Pekela. Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten.


De brand woedt in een berg van materiaal, dat vrijkomt bij het productieproces. De brandweer denkt dat door het materiaal een stofexplosie kan ontstaan. Dat vertelt de Officier van Dienst aan verslaggever Marten Nauta. Volgens laatstgenoemde wordt er met ‘heel veel water geblust’. Nauta vertelt dat er geen brandweerlieden in het pand zijn vanwege de hoeveelheid rook.

Bluswagens uit Oude Pekela, Winschoten, Veendam en Delfzijl zijn opgeroepen om de brand te bestrijden.

Het gevaar voor een stofexplosie valt wel mee met dit soort stof. Dat is allemaal geanalyseerd, en is met dit type stof gelukkig niet mogelijk.

‘De schade valt gelukkig mee. Het is meer rookontwikkeling, er zijn geen vlammen. Het dak zit er nog op. We hebben een toegang gemaakt, om water doorheen te spuiten. Het is een betonnen constructie. Ik vermoed dat het een kwestie is van natmaken, leeghalen en schoonmaken. Ik verwacht dat we maandag weer aan het draaien zijn.’

 

Dit kan u ook interesseren:

Politie rolt hennepkwekerij op in Heiligerlee

Dennis Postma

Politie valt op verkeerd adres woning binnen

Dennis Postma

Omstander en politie redden man uit Winschoterdiep

NieuwsUitGroningen
error: Deze content is beveiligd!