Image default
Groningen

Ambulancebus arriveert bij het UMC in Groningen met Brabantse coronapatienten (video)

Groningen – Met een ambulancebus zijn vrijdagavond zes coronapatienten uit Brabant aangekomen bij het UMC in Groningen. Eerder vandaag waren een intensivist en twee medewerkers van het mobiel medisch team de bus ingestapt, daarna is de bus vertrokken naar Brabant.


Bij het ziekenhuis in Breda zijn aan het einde van de middag zes coronopatienten opgehaald. Daarna zijn ze onder politiebegeleiding vertrokken naar Groningen. Het ziekenhuis in Groningen had namelijk hulp aangeboden aan alle Nederlandse ziekenhuizen.

In Brabant is namelijk de druk erg hoog, terwijl het in het Noorden nog meevalt. De opvang van coronapatiënten in onder meer het UMCG moet die druk verlagen. De komende tijd wordt een nieuwe golf van coronapatiënten verwacht.

De ambulancebus is in 2016 in gebruik genomen. De bus was eerst een lijnbus en is omgebouwd tot een behandelbus met zes behandelplaatsen. De bus wordt ingezet bij grootschalige hulpverleningen, waarbij de meldkamer normaal gesproken meerdere ambulances moet inzetten. Door deze bus blijft de capaciteit van ambulances elders gewaarborgd.

Dit kan u ook interesseren:

Twee woningen en vier auto’s zwaar beschadigd na brand; politie gaat uit van brandstichting

Forse aanrijding op Dorpsstraat in Kiel-Windeweer

Brand in Stedum snel onder controle

error: Deze content is beveiligd!