Image default
Groningen

A7 bij Leek dicht door gekantelde vrachtwagentrailer

Leek – Woensdagochtend rond zes uur is op de A7 tussen Boerakker en Leek een vrachtwagentrailer gekanteld.


De combinatie belandde dwars op de weg en blokkeerde daardoor de doorgang voor al het verkeer dat vanaf Drachten richting Groningen wilde rijden.

Door de harde wind verloor de chauffeur de macht over zijn combinatie en kwam rechts van de snelweg in de berm terecht. Nadat de chauffeur daar een verkeersbord had geramd kwam de combinatie weer op de weg terecht waarbij de aanhanger kantelde en dwars op de weg kwam te liggen.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel kwam een deel van de lading op de weg terecht. In de trailer van de vrachtwagen stonden meerdere pallets met rijst, twee rollen staaldraad en nog wat overige goederen. De rijst kon door bergers grotendeels uit de vrachtwagen worden gehaald. Een deel kwam tijdens de berging alsnog op de weg terecht.

Na het ongeval werd de gehele A7 richting Groningen volledig gestremd voor al het verkeer. Het verkeer dat naar Groningen wil kan omrijden via Zwolle en Hoogeveen via de A28. Rijkswaterstaat verwacht rond het middaguur de weg weer vrij te kunnen geven voor al het verkeer. De uit Alblasserdam afkomstige vrachtwagen kon zijn weg zonder aanhanger vervolgen.

Fotograaf: De Vries Media

Dit kan u ook interesseren:

Politie doet meerdere invallen in Hoogezand

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Boeren zorgen met ‘wilde acties’ voor chaos op snelwegen

error: Deze content is beveiligd!