Image default
Groningen

30 jaar gevangenisstraf geëist voor moordenaar 66-jarige vrouw en een 71-jarige man

Groningen – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep voor het Gerechtshof in Leeuwarden een gevangenisstraf van 30 jaar geëist en TBS met verpleging tegen een man die op 18 januari 2013 twee mensen op gruwelijke wijze van het leven beroofde.


De 42-jarige man wordt ervan verdacht los van elkaar een 66-jarige vrouw en een 71-jarige man te hebben gewurgd. Daarna is het lichaam van de man in brand gestoken. De feiten speelden zich af in de huizen van de slachtoffers aan de Oliemuldersweg en aan de Waldeck Pyrmontstraat in Groningen. De rechtbank in Groningen veroordeelde de man eerder tot 20 jaar gevangenisstraf vanwege twee maal doodslag. Tegen dat vonnis gingen zowel het OM als verdachte in hoger beroep. Het OM vindt dat moord kan worden bewezen in het geval van de omgebrachte man, omdat verdachte voldoende tijd heeft gehad voor beraad. “De geweldhandelingen zijn bovendien zodanig zwaar en ernstig dat die vol opzet op de dood opleveren”, aldus advocaat-generaal Den Hollander in zijn requisitoir.

In het hoger beroep zijn volgens het OM geen resultaten naar voren gekomen die in het voordeel van verdachte spreken. Daarnaast is de advocaat-generaal niet te spreken over de houding van verdachte in het proces. “Hij neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor het feit dat hij twee mensen heeft gedood. Het niet nemen van verantwoordelijkheid maakt die feiten, óók in de richting van de nabestaanden, nog eens des te erger en onverteerbaarder.” Het Openbaar Ministerie vindt ook dat dat het TBS-regime bij verdachte eerder moet beginnen. Normaal gesproken start dat na het uitzitten van tweederde van de straf. Hier pleit het OM voor een start van dat regime na zestien jaar.

Dit kan u ook interesseren:

Autobrand door vermoedelijke brandstichting in Groningen

Politie roept op geen 112 meer te bellen voor auto in de sloot langs de N860 bij Onnen

Balustrade van woning aan Korreweg ingestort

error: Deze content is beveiligd!