Image default
Groningen

26-jarige bestuurder van ‘dollemansrit’ wordt van drugsgebruik verdacht

Groningen – Woensdagavond is in Groningen een wilde politieachtervolging geweest. De agenten zaten achter een Audi aan die met hoge snelheden door de stad scheurde. De aangehouden man wordt verdacht van drugsgebruik.


Zo zou de achtervolging onder andere door de Noorderplantsoenbuurt en de Kerklaan zijn gegaan. Volgens meerdere ooggetuigen was het een echte dollemansrit. Uiteindelijk kon het voertuig tot stilstand worden gebracht in de Nieuwe Kijk ‘t Jatstraat. De bestuurder ging hierna te voet verder. De verdachte kon niet veel later door een undercover-eenheid worden aangehouden. Op dit moment is het niet bekend waarom de Audi-rijder met zoveel haast voor de politie wegreed.

De 26-jarige Groninger wordt verdacht van meerdere verkeersovertredingen, waaronder het overtreden van de maximumsnelheid. Ook wordt hij verdacht van het rijden onder invloed van drugs. Hiervoor is een bloedtest bij hem afgenomen; het wachten is nog op de formele uitslag.

Bij de achtervolging, waarbij volgens getuigen snelheden van 100 kilometer per uur werden gehaald, zijn geen gewonden gevallen. Wel raakte de auto van de verdachte beschadigd en raakte enkele politieauto’s lichtbeschadigd.

Dit kan u ook interesseren:

Trekker belandt op de kop in sloot bij Sellingen; bestuurder bekneld (video)

Man raakt met scootmobiel te water in Alteveer

87-jarige Fietser overleden na aanrijding met busje in Sebaldeburen (video)

error: Deze content is beveiligd!