Image default
Groningen

Update: stroomstoring verholpen in Groningen; alle huishoudens weer stroom

Winsum – Een groot deel van het noordwesten van de provincie zit zonder stroom. De oorzaak is mogelijk een explosie in een hoogspanningsstation van Tennet bij Ranum, vlak bij Winsum.


Ongeveer 19.000 huishoudens zitten zonder stroom. De storing ontstond rond 17.20 uur. Tennet en de brandweer zijn ter plaatse. Het is onbekend hoe lang het duurt voordat de storing is opgelost. In het station wordt stroom vanaf hoogspanningsmasten verdeeld naar kleinere elektriciteitshuisjes.

Onder meer in Zoutkamp, Oldehove en Warffum is geen stroom. Verder zouden sommige verkeerslichten in Groningen het niet meer doen. Een supermarkt in Bedum besloot de deuren te sluiten.

Geen treinen
Vanwege de stroomstoring rijden er geen treinen tussen Groningen en Delfzijl en Groningen en Roodeschool. Arriva zet bussen in. Er zijn meldingen dat mensen vastzitten in de trein. Voor de treinen van NS heeft de stroomstoring geen gevolgen.

Update
De storing die vandaag om 17:20 uur is opgetreden op het 110 kV-station Winsum-Ranum is verholpen. Om 18:22 uur is de stroomvoorziening hersteld.

Dit kan u ook interesseren:

Lijnbus beschadigd na aanrijding met werkbus op A28 bij Groningen

Gewonde bij botsing tussen auto en trekker in Lauwerzijl

Zeer grote brand bij recyclingbedrijf in Leek (video)

error: Deze content is beveiligd!