Image default
Groningen

17-jarige tractorbestuurder hinderde spoedambulance op A7 niet met opzet

Beerta – Woensdagavond 18 december heeft de politie een 17-jarige tractorbestuurder uit de gemeente Westerkwartier aangehouden.


De jongeman wordt er van verdacht een ambulance te hebben gehinderd op de A7 tussen Beerta en Scheemda. De ambulance vervoerde een patiënt en had op het moment van hinderen de zwaailichten en sirene aan. Met deze optische en geluidssignalen is de ambulance een voorrangsvoertuig.

Toen de ambulancechauffeur de landbouwvoertuigen wilde passeren werd deze gehinderd en kon door hard te remmen een aanrijding voorkomen. Later die avond is de 17-jarige jongeman aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. De ambulancechauffeur doet aangifte. De ambulance kon na het incident zijn weg met spoed vervolgen

Update:

De politie laat weten te hebben gesproken met de bestuurder van de trekker die de ambulance hinderde. Hij verklaart dat het niet zijn intentie is geweest en dat hij de ambulance niet met opzet heeft gehinderd. De ambulancebroeder heeft besloten geen aangifte te doen. Hiermee is het politieonderzoek afgerond.

De foto is ter indicatie en betreft niet de omschreven situatie. 

Dit kan u ook interesseren:

Fietser en auto komen met elkaar in botsing op de Herestraat in Groningen

Nico Klaster

Brandweer rukt uit voor mogelijk gevaarlijke stof bij zorginstelling in Veendam

Chris Roelsma

Groot pakket aan nieuwe coronamaatregelen; thuiswerken, tenzij écht niet kan

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!