Image default
Groningen

15-jarig meisje mishandeld in Leek, politie zoekt vrouwelijke getuige

LEEK – De politie is op zoek naar een vrouwelijke getuige die donderdagochtend mogelijk heeft gezien dat een meisje op de Wethouder Iwe Hutstraat werd lastig gevallen door een man.


Vanochtend rond 10.55 uur werd een 15-jarig meisje lastiggevallen toen zij op de Wethouder Iwe Hutstraat ter hoogte van ‘de Tweemaster’ liep. Een onbekende man viel haar lastig. Het meisje wilde wegrennen maar hij pakte haar arm vast. Op dat moment fietste er een vrouw langs. Het meisje vermoedt dat de vrouw hen heeft gezien. De politie is op zoek naar deze vrouw. Volgens de 15-jarige had ze een slank postuur en is ze ongeveer 40 jaar oud met blond kort krullend haar. Een week eerder is een 17-jarig meisje aangesproken door een man met hetzelfde signalement op dezelfde locatie.

Signalement
De 15-jarige kon het volgende signalement geven: het gaat om een man van ongeveer 25 a 30 jaar oud met een getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.70 mtr en heeft een normaal postuur. Hij had kort zwart haar met een beetje gezichtsbeharing. Hij droeg donkere kleding en sprak zeer slecht Nederlands en Engels.

Getuige en tips
De politie wil graag in contact komen met de vrouw die langs het meisje fietste. Herkent u zich in bovenstaand verhaal, weet u welke vrouw wij zoeken of heeft u een vermoeden om welke man het gaat? Bel dan met de politie op 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

error: Deze content is beveiligd!